Hej där, matälskare! Är du trött på samma gamla kycklingrätter? Vill du prova något nytt och spännande, men samtidigt enkelt? Då har du kommit rätt!
Visste du att halloumi är en av de mest populära ostarna i Sverige? Och det är inte svårt att förstå varför! Den är så himla god!
I den här artikeln kommer vi att utforska den magiska kombinationen av halloumi och kyckling.
Följ med på en kulinarisk resa och upptäck fyra fantastiska recept på halloumipanerad kyckling - enkelt och gott, naturligtvis!
Läs vidare för att få inspiration till din nästa middag!
4 Recept på Halloumipanerad Kyckling – Enkelt & Gott
Letar du efter en snabb, enkel och supergod middagsrätt? Då har du kommit rätt! Halloumipanerad kyckling är ett perfekt val för alla som gillar krispig yta och smältig ost. I den här artikeln kommer vi att utforska fyra fantastiska recept på halloumipanerad kyckling, från klassiska till mer spännande varianter.
Varför halloumipanerad kyckling?
Halloumi är en grekisk ost med en unik konsistens som gör den perfekt för panering. Den smälter inte lika lätt som mozzarella, vilket ger en härlig tuggmotstånd och en krispig yta. Dessutom är halloumi väldigt smakrik, vilket gör den till en perfekt bas för en mängd olika smaker.
Recept 1: Klassisk Halloumipanerad Kyckling
Detta recept är en enkel och snabb variant som passar perfekt för en vardagsmiddag.
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 100 gram halloumi, tärnad
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 dl ströbröd
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Förbered kycklingen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Panera: Vispa upp ägget i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd i en tredje skål. Doppa kycklingstrimlorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Stek: Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi-tärningarna tills de får fin färg. Stek sedan kycklingstrimlorna i ca 2-3 minuter per sida, tills de är genomstekta.
- Servera: Servera den halloumipanerade kycklingen med valfri sallad eller grönsaker.
Recept 2: Halloumipanerad Kyckling med Honungsglaze
För en söt och smakrik twist på den klassiska halloumipanerade kycklingen, prova denna variant med honungsglaze.
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 100 gram halloumi, tärnad
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 dl ströbröd
- 2 msk honung
- 1 msk soja
- 1 tsk senap
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Förbered kycklingen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Panera: Vispa upp ägget i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd i en tredje skål. Doppa kycklingstrimlorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Stek: Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi-tärningarna tills de får fin färg. Stek sedan kycklingstrimlorna i ca 2-3 minuter per sida, tills de är genomstekta.
- Gör glazen: Blanda honung, soja och senap i en liten skål.
- Glacera: Häll glazen över kycklingstrimlorna och låt dem simma i glazen under omrörning i ca 1 minut.
- Servera: Servera den halloumipanerade kycklingen med valfri sallad eller grönsaker.
Recept 3: Halloumipanerad Kyckling med Chili & Lime
Vill du ha en kryddig touch? Då är detta recept med chili och lime perfekt för dig!
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 100 gram halloumi, tärnad
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 dl ströbröd
- 1/2 röd chili, finhackad
- 1 msk finhackad färsk koriander
- 1 msk limejuice
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Förbered kycklingen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Panera: Vispa upp ägget i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd i en tredje skål. Blanda chili och koriander i ströbrödet. Doppa kycklingstrimlorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Stek: Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi-tärningarna tills de får fin färg. Stek sedan kycklingstrimlorna i ca 2-3 minuter per sida, tills de är genomstekta.
- Smaka av: Häll limejuice över kycklingstrimlorna och smaka av med salt och peppar.
- Servera: Servera den halloumipanerade kycklingen med valfri sallad eller grönsaker.
Recept 4: Halloumipanerad Kyckling med Sesamfrön & Ingefära
För en asiatisk touch, prova detta recept med sesamfrön och ingefära.
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 100 gram halloumi, tärnad
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 dl ströbröd
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk soja
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Förbered kycklingen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Panera: Vispa upp ägget i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd i en tredje skål. Blanda sesamfrön och ingefära i ströbrödet. Doppa kycklingstrimlorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Stek: Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi-tärningarna tills de får fin färg. Stek sedan kycklingstrimlorna i ca 2-3 minuter per sida, tills de är genomstekta.
- Smaka av: Häll soja över kycklingstrimlorna och smaka av med salt och peppar.
- Servera: Servera den halloumipanerade kycklingen med valfri sallad eller grönsaker.
Tips för lyckad Halloumipanerad Kyckling
- Använd färsk halloumi: Halloumi av god kvalitet är nyckeln till en smakrik rätt.
- Skär kycklingen tunt: Tunna strimlor steks snabbare och blir krispigare.
- Inte för mycket olja: För mycket olja gör kycklingen fet och mjuk.
- Låt kycklingen vila: Låt kycklingen vila i minst 5 minuter efter tillagning för att "sätta sig" och behålla saften.
- Experimentera med kryddor: Prova olika kryddor för att hitta din favoritkombination.
Vanliga Frågor (FAQ)
1. Kan jag använda annan ost än halloumi?
Ja, du kan prova andra ostar med en liknande konsistens, t.ex. panir eller fetaost.
2. Kan jag förbereda halloumipanerad kyckling i förväg?
Ja, du kan panera och förbereda kycklingen i förväg. Förvara den i kylskåpet i upp till 24 timmar.
3. Hur tillagar jag halloumipanerad kyckling i ugnen?
Värm ugnen till 200 grader. Lägg den panerade kycklingen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Stek i ca 15-20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
4. Vad kan jag servera halloumipanerad kyckling med?
Halloumipanerad kyckling passar perfekt med olika tillbehör, t.ex. sallader, grönsaker, ris, potatis, pasta eller bröd.
Avslutning
Halloumipanerad kyckling är en enkel, god och mångsidig rätt som passar för alla smaker. Experimentera med olika kryddor och tillbehör för att skapa din egen favoritversion. Oavsett vilket recept du väljer, kommer du garanterat att bli nöjd med resultatet!
Var redo att imponera på din familj och vänner med denna läckra och krispiga rätt!
Hoppas du gillade våra recept på halloumipanerad kyckling! Vi har inkluderat en variation av smaker och tillagningsmetoder för att passa alla smaker. Oavsett om du föredrar krispig panering, söta och kryddiga smaker eller en snabb och enkel tillagning, finns det något för dig i denna samling.
Kom ihåg att halloumiost är väldigt mångsidig och kan användas i många andra rätter. Prova att steka den med honung och chili för en smakrik tapasrätt, eller grilla den tillsammans med grönsaker och servera med en fräsch sallad. Du kan även använda halloumiost i sallader, smörgåsar och pasta. Experimentera och hitta dina egna favoriträtter!
Dela gärna dina egna kreativa variationer av halloumipanerad kyckling med oss i kommentarerna. Vi vill gärna höra vilka smaker och tillagningsmetoder ni föredrar! Avslutningsvis, ha kul med matlagningen och njut av dessa läckra och enkla recept.
Comments
Post a Comment